lauantai 3. elokuuta 2013

Tämän teen ensi kerralla

Tässä vaiheessa kesää oon jo ehtinyt oppia monia asioita ja suunnitella jo kuinka ensi kerralla teen asiat vielä paremmin :) Selkeitä suosikkeja on tullut, sellaisia jotka toimii tällä parvekkeella. Myöskin koko parvekejärjestys kasvihuoneineen menee ensi kerralla paremmaksi, sillekin on jo villit ideat (niistä tosin postausta luultavasti vasta ensi keväänä). Tässäpä siis suosikkikukat esittelyssä:

Ykkösyllättäjä on ehdottomasti auringonkukat! Niiden kasvatus alkoi versojen kasvatuksesta syömistarkoitukseen, enkä oikeasti uskonut niiden lähtevän kasvamaan isoiksi ollenkaan. Linnunsiemenistähän ne oli istutettkin. Lopulta nakkasin muutamat vahvimman oloiset versot muiden istutusten sekaan ja lopulta osa niistä pitikin istuttaa ihan kokonaan uusiksi omiin ruukkuihin kun alkoivatkin kasvaa ihan tosissaan...

Kolmipäinen auringonkukka! Tämä asustelee samassa ruukussa mansikoiden kanssa.


.
Opin, että kukkineet kukat kannattaa ehdottomasti leikata pois, sillä silloin varsista alkaa tulla lisää uusia nuppuja. Näin kävi ton kuvan kolmipäisen kukankin kanssa! Ja muissakin varsissa näkyy runsaasti uusia nuppuja kun leikasin ensimmäisenä kukkineen kukan pois.

Saksittu auringonkukan varsi ei näytä enää niin ankealta kun uusia nuppuja alkaa puskemaan!
.
Auringonkukkien seurana on kyllä ihan fiksua olla muita matalia kasveja, ne kun eivät itse oikein varjoa multaan tee. Kun kukkaruukun multa pysyy varjossa, pysyy multakin pidempään kosteana ja myöskin kun kukkaruukun multa on lehtien alla sateensuojassa, ei ruukut ala lainehtimaan kaatosateessa vaikkeivät salaojitettuja olisikaan. Aluskasvillisuus on ehkä kuitenkin paras istuttaa vasta siinä vaiheessa, kun taimet on riittävän isoja (tämänkin opin kantapään kautta).

Näiden arskojen aluskasveina on jälkikäteen taimista istutettuja ahkeraliisoja.


.
Toinen must on petuniat, tästä lähtien tulen kyllä istuttamaan niitä aina! Paitsi, että ne on kivan näköisiä, helppoja ja kukkii koko kesän, ne pyydystää pikkukärpäsiä! Erinomaista se, koska voiko ärsyttävämpää olla kuin pikkukärpäset!? Petuniat ilmeisesti toimii myös hyvin auringonkukkien aluskasvillisuutena. Lyömätön yhdistelmä tämä, ulkonäöltäänkin suorastaan huikea! :)

Petunioita ja auringonkukkia. Ja näköjään aamu-uninen bloggaajakin! :)


.
Kärhö on kaunis, mutta ensi kerralla sille täytyy olla enemmän kiipeilyvaraa. Ajatuksissa on käynyt joku kissaverkon tapainen (siis sellainen, millä estetään kissojen hyppääminen parvekkeelta). Se olis riittävän laaja kiipeilyalusta, mutta kuitenkin mukavan läpikuultava verrattuna puusäleikköihin.

Krassin kohdalla täytyy kyllä miettiä uusiks. Se on upea kukka ja kiipeilee kivan näköisesti, mutta voi että kun se houkuttelee öttiäisiä!!! Sellaisia, jotka syö kukkia ja joita saa olla nistimässä yhtenään. Voipi olla, että vaihdan krassin kelloköynnökseen ensi kerralla. Useammallakin naapurilla näyttää olevan sellaiset ja näyttävät kasvavan hyvin :)


.
Tomaatit, niitä aion laittaa ensi kerrallakin! Voisi kokeilla kurkkuja ja paprikoitakin. Mutta kasvihuoneen rakennan kyllä ensi kerralla ennen muiden istutusten pystyttelyä, niin sille voi varata kätsyimmän paikan, eikä tarvii yrittää tunkea siihen viimeiseen tyhjään kohtaan... Niin juu, mitä tomaateille kuuluu? No, ne on taas kasvanut niin, että ehkä kasvihuonetta tarvii kohta taas laajentaa ylöspäin, mutta itse tomaatit on kyllä edelleen vain ihan vihreitä! Hämmentävää, koska ensimmäiset pallerot tuli jo kuukausi sitten! Kuulemma omppuja pitäisi laittaa kypsymistä vauhdittamaan. Taidan kyllä kohta ihan oikeasti testata sitä!

Vihreitä vai punaisia omppuja noille kaveriksi? 
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti