sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lisää kuulumisia parvekkeelta

Tomaatit ovat villiintyneet! Kasvihuoneen katto tuli äkkiä liian matalaksi ja piti askarrella laajennusosa. Nyt kasvihuone näyttää teipatulta kyhäelmältä, tosin kyllä onkin juuri sitä, ei ehkä sisustuslehtikamaa, mutta toimiihan se!

Aika villiä ja huteraa menoa... mutta tomaatit sen kun kasvaa!

Oon kyllä itsekin aika vakuuttunut tästä tomaattiviidakosta! :)

Mutta eikö noi tomaatit vois alkaa punaantua jo pikkuhiljaa! Vihreitä kuulia on roikuskellut tuolla jo monen monta viikkoa..
Yksi vihreä kuula irtosi kattolaajennuksen yhteydessä. Laitoin sen kauppatomaattien kaveriksi, jospa se osaisi ottaa värityksestä mallia. Oon kuullut, että kypsät tomaatit erittää jotain kaasuja jotka nopeuttaa ainakin omenoiden kypsymistä. Jos toi raakile punastuu noiden seurassa, niin taidan laittaa kasvihuoneeseenkin muutaman punertavan esimerkin kaasuttamaan :D


.
On siellä parvekkeella muutenkin aika paljon kukat lähteneet rönsyilemään. Tässäpä kuvin:

Voi että mä rakastan kiipeilevää krassia!!! Vihdoin tämä tapaus on alkanut kiipeilemään.
 .
Dahlian kukat on aika hulppeassa kunnossa! Koko kasvi on reilusti yli metrin korkuinen!
 .
Yhtenä päivänä huomasin, että kaikki ihanat kärhön nuput oli täynnä mustia ötskejä. Liiskasin ne varovasti ihan omin pikku kätösineni ja onneksi nuput säilyivät ehjänä ja pääsi lopulta puhkeamaan!
 ..
Tässä samat kärhöt lähikuvassa.
 .
Asterit alkaa avautuilla jo ihan urakalla.
 .
Kerran noustessani sporasta huomasin, että joku oli unohtanut leikkokukkasensa sinne. Oli päätepysäkki eikä kukaan kaivannut kukkia ja tajusin, että ellei kukaan näitä pian armahtaisi, niin tässä helteessä ne eivät kauaa kääremuovissa jaksa. Joten otin ne tyylikkäästi matkaan, laitoin loppumatkaksi varret vesipulloon (niillä ei ollut mitään kostutuspaperia tai hylsyä) ja vein kotiin keittiön pöytää piristämään. Oikeestaan en tykkää leikkokukista niin hirveän paljon, tai siis sanotaanko vaikka näinpäin, että tykkään elävistä kukista enemmän. On aina jotenkin vähän surullista kun ne leikkokukat kuitenkin aina lopulta kuihtuu pois. Mutta toistaiseksi ovat kyllä aika komeita, kiitos elämälle näistä!

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti