sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pyhän Paulin lisääntyminen


.
Tällä kertaa bloggaan sisäkasveista, niitähän meillä kanssa riittää :) Tässä kuvassa olevan kukkasen tunnen nimellä Saint Paulia, mutta sillä on varmaan suomalaisempikin nimi olemassa, olisko peräti ihan Paavalinkukka? Postaan tästä, koska olen oppinut tästä kukasta jotain uutta ja ihmeellistä. Ensinnäkin, uloimmat lehdet kannattaa leikata pois jos niistä tulee kovin isot tai kellertävät, tällöin kukille jää enemmän energiaa. Mutta se jännempi juttu liittyykin tähän seuraavaan kuvaan:

.
Tässä näkyy ensimmäisen kokeiluni tulokset: tökkäsin poisleikatuista lehdistä kaksi hyväkuntoisinta multaan omaan ruukkuun, toinen varsineen, mutta toisesta vain lehden puolikkaan niin, että leikkauspinta meni mullan alle (oikeanpuoleinen)! No nyt sieltä alkoi vihdoin tulla niitä luvattuja uusi lehtiä, aika ihmeellistä, eikö!!! Aika monta viikkoa sain odottaa, en oikein meinannut uskoakaan, että sieltä vielä tulis jotain, mutta kun tökätyt lehdet pysyi vihreinä ja elävinä niin annoin niiden olla. Kannatti!

Saint Paulia senior ja junior. Tuo ihan pikkuinen on pistokas jostakin sisäkukasta, jonka nimeä en tiedä, mutta se lisääntyy ja rönsyyntyy aivan tolkuttomasti. Kummasta vain haluat pistokkaan, niin saapi laittaa viestiä!
.
Kävin juuri valokuvaamassa parvekkeellakin, siellä on taas kaikkea uutta ja ihmeellistä, postailen siitä lisää kunhan tässä ennätän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti