maanantai 1. heinäkuuta 2013

Oooh, täällähän tapahtuu vaikka mitä!

Jihuu, ihka eka tomaatinraakile näkyvissä! Sheikkaus taisi onnistua. Kiitos kaikille, jotka on antanut vinkkinsä tomaattiviljelyn ihmeellisyyksiin! Tänään aion kyllä vihdoin ja viimein muistaa ostaa vielä sitä kanankakkia :)

Jotain mä oon onnistunu tekemään oikein! :)
.
Ja toinen, ihan tosi pikku pikku tomaatti!

.
Tämmönen kasvihuoneluomus :).
.
Muutakin hauskaa on tapahtunut parvekkeella. Ne huhtikuussa suurella hartaudella keittiön ikkunaan istutetut kukkasiemenet, joiden lajikeet ehti unohtua matkan varrella moneen kertaan alkoivat yhtäkkiä kaikki samalla kertaa kukkia! Niitä on näköjään kahta lajia, joista tunnistin lobelian. Sitä on vaaleanpunaisesta pinkkiin. Sitten on toinenkin kukkalaji, jota en tunnista, sekin pinkki. Sillä on sellainen hauska persoonaallinen piirre, että se menee iltaisin takaisin nuppuunsa nukkumaan ja aamulla jos on nätti ilma, se avautuu jälleen. Jos on sadetta, se avautuu vain ihan pikkuisen tai jää kokonaan nuppuunsa nököttämään :)

 .


.
Kerro, kerro kukkasein, onko tänään poutapäivä?

.
Siemenestä istutetut mansikat alkaa näyttää jo enemmän perusmansikalta kuin metsämansikoilta. Hauska juttu niiden kanssa oli, että kun siemenet alkoi itää, näytti ekat lehdet kaikki ihan samanlaisilta. Sitten kun lisää lehtiä alkoi tulemaan huomasin, että yksi niistä ei kyllä näytä mansikalta yhtään. Lopulta tunnistin sen koivuksi!! Ihmettelin mitä oikein koivuntaimella tekisin kun siskoni ehdotti, että kasvattaisin bonsain. No, se on hyvää vauhtia kasvamassa ja kerran jo leikkasin sen. Olis kyllä aika makee sellainen lyhyt, paksu mustavalkoinen koivu parvekkeella!

Alareunassa, ihan ekana se mansikoiden salamatkustaja.
 .
Hieno bonsai tulossa!


.
Arska sen kun vain läskiintyy, muttei näytä vielä mitään puhkeamisen merkkejä. Muut arskat on hyvää vauhtia tulossa perässä nuppuineen, myös ne, jotka siirsin ulos kaupunkipuutarhan kukkakumpareelle..
Tällä hetkellä urbaani kukkakeitaani näyttää tältä (oon ihan ylpee!):
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti