maanantai 27. toukokuuta 2013

Kaupunkiviljelyn realiteetteja...

Jihuu, melkoinen suksee tämä blogi kun lukijamäärä on jo tuplaantunut! :D

Nyt kaupunkiviljelyn kommervenkit alkaa valjeta ja tästä kannattaakin ottaa oppia: Meillä on avoin parveke, eli ei mitään laseja vaan sateensuojana ainoastaan katto. Muutama yö sitten oli satanut ihan kunnolla ja vettä oli tullut parvekkeen täydeltä. Kesä kuivaa... toivottavasti vain riittävän nopeasti. Niin että jonkinlainen salaojitus ruukuissa ja laatikoissa olisi kyllä todella fiksua, ainakin kaiteen luona oleviin istutelmiin! Siis ihan vaikkapa vain reikä pohjassa, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Noi muutamat ruukut ja laatikot missä reikiä ei ole lainehti aika kivasti sadeyön jälkeen ja nyt niissä on jotain epämääräistä valkoista karvaa... Pitänee jatkossa siirtää ne sateen ajaksi suojaan. Jos omistais sellaisen vanhanajan käsiveivattavan poran, niin ehkä uskaltaiskin tekaista reiät pohjaan? Vai oliskohan sittenkin parempi tässä vaiheessa laittaa niiden päälle jokin sateensuoja? Hmm... monikäyttöinen aurinkovarjo? Vois olla ainakin kivan näköinen! Jäänpä miettimään tätäkin vaihtoehtoa, jospa vaikka sellainen kävelisi vastaan :)

Näiden tuntemattomaksi koulittujen taimien lisäksi laatikossa kasvaa jotain valkosta juttua...


..
Mutta myös hyviä uutisia! Ostin aikaisemmin keväällä ruukullisen karpaattien kelloja keittiönpöydälle. Kun niiden kellot lakastuivat, leikkasin kukan ihan lyhyeksi, vähän kuin nurmikon ja siirsin ruukun parvekkeelle odottamaan ihmettä. No, ihme kyllä tapahtuikin! Nyt sieltä ruukusta kasvaa uusia terhakoita lehtiä ja ihan yksi nuppukin! Niin, tämä ruukku kyllä olikin katon alla, eli sain jopa kastella. Kastelu olikin kätevää, koska sadevettä oli kerääntynyt reikäisten ruukkujen alusiin ihan tosi paljon ja ne piti joka tapauksessa tyhjentää.

Ilmeisesti kannatti leikata! Uusia lehtiä ja nuppujakin pilkistelee.

Jospa siitä tulisi vielä tällainen kukkapehko :)
.
Basilikasta, nostin sen sisään kun yhdessä yrttikirjassa luki, että se tykkääkin lämpimästä ja viihtyy tomaattien kaverina. Tomaattien taimia mulla nimittäin on keittiön ikkunassa vaikka muille jakaa! Pitäisi keksiä niille joku kasvihuoneen tapainen. Jos kiinnostaa tomaatintaimi, niin täällähän niitä tosiaankin on, laita viestiä, ilmaiseksi lähtee! :) Postailen tomaateista lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti