keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kukkien kastelu (oooh, sananmuunnos!!)

Pitäiskö kasteluveteen laittaa jotain ravinnejuttua, ja jos niin minkämallista? Jos Joku (siis se "Joku joskus jossain sanoi" -Joku joka tuntuu tietävän lähes kaikki viljelyniksit) sattuu lukemaan, niin vinkkejä ravinteista otetaan kyllä vastaan! Oon välillä käyttänyt jostakin kukkakaupan alelaarista löytynyttä kukille tarkoitettua merileväuutetta, jonka kuulemma pitäisi sopia kaikille kasveille. No, näköjään pelkkä hanavesikin tekee tehtävänsä toisinaan :)

Ennen...
 .
... ja jälkeen! :)
.
Hmm, aika fänsyjä ruukkuja mulla oikeastaan, näin kun kuvasta kattelee! Vasemmanpuoleinen kiva mosaiikkiruukku maksoi kirpparilla 2e, ja se oli mielestäni löytö! :) Tuosta korista taas yritin tehdä amppelin, eli sellaisen roikkuvan ruukun ja koristelin ruman roikottamisnarun puuhelmillä. Korin pohja kuitenkaan ei kestänyt kukkien painoa vaan meinasi päästää ruukun läpi... Mutta on kyllä ihan piristävän näköinen näinkin :) 

6 kommenttia:

 1. Hauskan näköisiä ruukkuja olet löytänyt ja ihanan rento fiilis täällä blogissasi!

  Ravinteista en harmillisesti osaa sanoa, täällä luotetaan autuaasti hanaveteen.. Saa nähdä kuinka pitkälle se riittää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kivaa kun laitoit kommenttia! Taidankin testata jotain ravinnetta ja kattella, että tapahtuuko siitä jotain ihmeellistä, alkaisko vaikka ruusu kukkimaan tms :)

   Poista
  2. Testaile ja kirjoittele sitten kuinka kävi! Pitää ehkä alkaa itsekin harkitsemaan jonkin sortin ravinteen hankkimista. :)

   Poista
  3. Jep, tämä jää varmasti mietintämyssyyn (eli odottamaan inspistä) :)

   Poista
 2. Minäkään en oikeasti mitään tiedä, mutta itse ostin kuivattua kanankakkaa ja laitoin kuoppaan pienen keon. Sitten multaa päälle niin ei haise. Ainakin purkin kyljessä lupailtiin että hiljalleen vapauttaa ravinteita :) Vielä ei ole kasveille mitään suurempaa katastrofia tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toihan itse asiassa onkin aika hyvä ajatus! Oon ollu vähän epäileväinen kanankakan suhteen justiin ton hajun takia. Mutta ainakin olis luonnollisempi vaihtoehto kuin joku kemikaaliseos!

   Poista