perjantai 31. toukokuuta 2013

Sonnentorin kukkahattutäti ja tuntematon kukkagraffititäti


-Äiti mitä tässä lukee?
Pikkupuutarhuri on löytänyt laatikollisen siemeniä, jotka ostin idättämistä varten, mutta jotka vain homehtuivat kun yritin ja sittemmin laatikko unohtui ajelemaan jonnekin.
-Krassi.
-Entä mitä tässä lukee?
-Sonnentor.
-Onko se tän [kuvassa olevan] tädin nimi?
-Ehkä.
-Onko tällaista tätiä oikeasti olemassa? Mennäänkö sen luo kylään?
-Se on varmaan olemassa vain tässä kuvassa.
-Tuleeko näistä siemenistä tämmösiä [kuvassa olevia] kukkia?
-Ehkä.
-Voidaanko istuttaa?

Huomattavasti helpommin toteutettava ehdotus kuin Sonnentorille kylään lähteminen, joten eikun multaa purkkiin ja siemenet kyytiin. Järkeilin, että kyllä kai idätykseenkin tarkoitetut siemenet voi istuttaa, siemeniähän nekin on. Ja voi sitä Pikkupuutarhurin innostusta kun jo parin päivän päästä purkista alkoi kurkistelemaan jotain!

Vasemmalla Sonnentorin täti kastelemassa ja oikealla krassia :)

.
Siemeniä on laatikossa varmaan miljoona, siis oikeasti. Istutettiin ehkä sata siementä ja laatikko on edelleen täysi. 
-Mehän voidaan istuttaa näitä uloskin, Pikkupuutarhuri intoili.
Tämä kukkagraffititäti myhäili tyytyväisenä. Todellakin voidaan!

Kukkagraffiteissa on paljon hyvää: tuovat kauneutta, luontoa ja elämää kaupunkiin, ei aiheuta mitään vahinkoa, ilahduttaa ihmisiä, ovat kauniita, helppoa ja edullista toteuttaa. Siemenpussejahan saa puoli-ilmaiseksi vaikkapa lähisiwasta ja sittenhän niitä siemeniä saattaa vahingossa tipahdella hyviin kasvupaikkoihin... Hyvä kasvupaikka on sellainen, missä näyttää siltä ettei kukaan meinaa leikata nurtsia. Vaikkapa pöheittyneet pusikot, liikenteenjakajat, kaupunkipuiden kasvukolot kaduissa, lenkkipolkujen varret, kallionkolo tai vaikkapa kivireunuksesta irronneen kiven jättämä kolo... Kolojahan voi myös täyttää mukanaan tuomallaan mullalla jos sikseen tulee.

Mainitsin viime postauksessa lenkkipolkumme varteen ilmestyneistä tulppaaneista. Tässä kuvia, eikö olekin upeita ja ilahduttavia!? Pointsit tästä tuntemattomaksi jääneelle kukkahattu kukkagraffititädille! Tai voihan se olla setäkin!

.
 .
 .
.
.
Kiitos muuten kommenteista! On kiva kirjoitella kun huomaa, että joku lueskelee! :)Toivottavasti tää blogi vois innostaa ja madaltaa kynnystä kenen tahansa ryhtyä vihertumpelointiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti