lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tomaatteja ylioppilaille

Kukkagraffitelointi menossa. Krassia, tottakai..
Mulla tapahtuu asiat puuskissa. Saan aivan yhtäkkiä inspiraation tehdä jotain. Tää varmaan selittääkin sen, miksen oikein jaksa suunnitella tai ottaa asioista selvää ennen toimiin ryhtymistä. Kun inspis iskee, niin ei sillon enää ehdi etsiä mistään kuukkelista jotain ohjeita! Se onkin osa hauskuutta, että inspiraatiota on, mutta tietoa ei. Saattaa tulla ihan mitä vain, usein jotain aivan muuta kun luuli ajattelevansa :D 

Mun tomaattiviljelys on edennyt puuskissa. Eka inspis sattui kun näin Lidlissä tomaatin siemeniä. Varmuuden vuoksi istutettiin koko setti. Aikaa kului ja yhtäkkiä tajusin, että tuossa pikku rasiassa on ihan tosi tosi paljon versoja. Kului vielä hetki ja inspis iski: istuttelin kaikki pikkuiset alut ruukkuihin, 2-3 aina samaan. Hups vaan niitä ruukkuja olikin aika paljon, eikä meinannut ruokapöydälle ikkunan eteen mahtuakaan. Mietin, että joku hyllysysteemi olis hyvä. Taas kului aikaa ja innostus iski kun dyykkasin tosi sopivan hyllyn:

Tomaattiplantaasi valtasi ruokapöydän!.
Tuossa kuvassa oon ehtinyt innostuskohtauksen vallassa istuttaa tomaatit kerran vielä uudelleen: jokaiselle oma ruukku. Hyllyssä oli ennen sitä paljon muitakin istutelmia, mutta nyt ne sai väistyä parvekkeelle. Tomaatti-invaasio oli riistäytynyt käsistä. Yllättäen... (mun istutelmilla on tapana tehdä niin, en voi sille mitään!)

Sitten kului taas paljon aikaa. Olin pitkään miettinyt, että joku kasvihuoneen tapainen pitäisi kyhätä parvekkeelle, että sais taas ruokapöydän vapaaksi ja ehkä vähän auringonvaloa ikkunasta sisään. Muoveja ja lankkujakin oli kerääntynyt parvekkeelle odottamaan. Tänään se inspis sitten vihdoin iski (kylläpäs olinkin odottanut!). Harmi vain, ettei aikaa niin kovasti ollut, ei tullut vielä oloa, että nyt on valmis. Seuraavaa puuskaa odotellessa kasvihuone näyttää tältä:

.
Mutta sentään ruokapöydän tunnistaa ruokapöydäksi ja auringonvalo paistaa sisään :)


.
Tänään taisikin jokunen opettaja, päiväkotitäti ja ylioppilas saada ruusujen sijaan tomaatin :D

Onnittelut kaikille ylioppilaille ja muille valmistuneille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti