tiistai 11. kesäkuuta 2013

Multaa multaa!

Jiihaa, vihdoinkin multaa! Ja sitä saatiinkin riittävästi, lue täältä jos haluat tietää miten :) Jotenka vihdoin pääsin istuttamaan viimeisetkin taimet ja alut kunnon ruukkuihin. Tomaatitkin pääsi isompiin ruukkuihin. Niistä monet on jo nupullaan!.
Aika monta siemenistä saakka istuttamaani "en mä vaan tiiä"-kukkaa päästin vapaaksi kerrostalomme pihalle. Perustimme sinne nimittäin vihdoin kaupunkipuutarhan! Sinne tuli laatikoita sekä kukkakumpu. Nää mun kukat pääty jälkimmäiseen. Laatikoihin nakattiin salaattia, porkkanaa, papuja, herneitä, mitähän niitä nyt oli :) 18 laatikkoa laitettiin pihalle, ja kaikkiin saatiin istuttajat naapurustosta, ihan mahtava meininki! Tuolta aiemmin linkkaamastani multajutusta voit lukea tästäkin lisää :)

Puutarhamme parvekkeelta katsottuna :) Kukkakumpare ringin keskellä.


.
Kun olin vaihtanut tomaateille isommat ruukut ja koulinu basilikoita vähän tarkemmin, niin ne ei enää mahtunu kasvihuoneeseen. Joten tein pikaisesti uuden: päällystin hyllyn muovilla, kiinnitin jeesusteipillä ja naulalla :)

.
Vihdoin sain myöskin viimeiset kukka-alut kunnon multalaatikkoon! Olin kylvänny pussillisen siemeniä pakasterasiaan ja niitä alkoi kasvaa aika reilusti. Tässäpä ensin kuva tänään koulimistani ja alempana kuva samoista kukista, jotka istutin kunnon multaan jo kuukausi sitten. Aikamoinen ero! Kerro, jos tunnistat mikä kukka on kyseessä, mä en enää muista ku istutuslaput meni sekasin kauan sitte...

Pikku raasut pääsi vihdoin kunnon multalaariin pakasterasiasta...


.
Nää on samasta pakasterasiasta, mut nää sai multaa jo kauan sitte.


.
Siemenistä istutetut mansikat pääs kans vihdoin pikkuruukuista multalaariin.
.
Taimesta istutetut mansikat on jo näin pitkällä! Samassa ruukussa kasvaa auringonkukkia. En tiiä onko hyvä vai huono idea, sithän sen näkee...

.
Tässä vielä muutamia ihania nuppusia <3

 .

.

1 kommentti:

  1. Ihan mieletön idea tuo teidän kaupunkipuutarha laatikkoineen kaikkineen! Aloin juuri haaveilla tuollaisesta myös meidän kerrostalon pihalle.. :)

    VastaaPoista