keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Iloisia perheuutisia ;)

No nyt eletään kyllä jännittäviä aikoja! Nimittäin useampikin siemenestä istuttamani kukka on raskaana :) Siis tehnyt nupun! Osa lajikkeista on sellaisia, mitä en tunnista, joten kunhan kukat puhkeaa, niin ehkä osaan jo sanoa. Ainoa minkä tunnistan on auringonkukka! Oon ihan tosi hämmästynyt miten onnistuin sen kanssa. Yleensä niistä on tullut vaan sellaisia pitkiä kuikeloita ja sitten ne on vaan lakastuneet.

Tämä kolmosia odottava kukkanen kyllä ansaitsisi jo ihan oikean ruukun!

.
Tän lajikkeen tunnistan ehkä kohta kun nuppu aukeaa?


.
Auringonkukkien kanssa meni just toisin kun olin ajatellut. Istutin keväällä siemeniä yhteen purkkiin ja yhdelle kertakäyttölautaselle. Lautaselle laitoin siemeniä tiiviisti koska ajattelin kasvattaa niistä syötäviä versoja. Purkkiin istutin sitten huolellisesti muutaman siemenen, että jos näistä tulisi ihan oikeita kukkia. Noh, toisin kävi! Purkin kukilla oli paljon tilaa ja multaa joten niistä tuli just niitä pitkiä kuikeloita jotka sitten kellastuivat. Taas lautasella versot kasvoi niin tiiviisti, että kun oltiin syöty enimmät, jäi sinne vielä muutamia pieniä kitukasvuisia versoja. Siirsin lautasen parvekkeelle siinä toivossa, että versoista voisi tulla vielä jotain. Ruukkuja ei ollut just siihen hätään ja ne sai hengata aika pitkään askeettisella lautasellaan. Pian ne alkoi näyttää edesmenneiltä joten nakkasin nopsasti viimeiset hädin tuskin vihreät muiden kukkien ruukkuihin ja laatikoihin. Ja kas ihmettä, se toimi! Ehkä niistä tuli bonsaita tai jotain, mutta enää ne ei kasva pituutta vaan paksuutta ja tosiaankin yhdellä on jo eka kukka tulossa! :)

Vauva massussa :)


.
Aurelian istuttamat krassit on kanssa aika hienot! Olen kyllä vähän ihmeissäni, koska toi toinen krassi mitä istutettiin aikaisemmin on ihan erilainen, siemenetkin oli herneen kokoisia. Tää Aurelian krassi on sakaralehtinen, kun taas toi toinen näyttää ankan räpylältä. Jännää :)

Idätettävä krassi näyttää tältä. Jännää mitähän tästä tulee, vai pitäiskö nää laittaa salaattiin?
 .
Tän ankanräpyläkrassin pitäis vissiin lähteä kiipeilemään tuonne ristikkoon..
Tässä vielä vähän yleisilmettä pervekkeen tämänhetkisistä järjestelyistä (nehän saattaa mennä täysin uusiks aina kunkin päähänpiston mukaan):

Kaide on aika täynnä :) Nää on just näistä kukkia, joista en tiiä ollenkaan mitä näistä tulee <3

Tässäpä lähes koko parveke samassa kuvassa.


.
Ja tässä näkymä kasvihuoneen suuntaan.
.
Lobelia ja orvokkeja. Ja jotain muitakin.
 .
Valaistuneet puutarhatontut.
 .
Oikeanpuolimmainen violetti kukka on tänä aamuna avautunut kärhö!
..
Tässä vielä lähikuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti